BAR

Zovem se Esmir i zovu me Šeha, po prezimenu Šehović poznatom po kontraverznoj
miss Hrvatske Lejli Šehović. Pošalica.
Prošle godine sjedio sam u Poreču sa Banjalučanima i neko je pomenuo da je umro Neja ( za one koji ga znaju i ne znaju Memon Nenad). Svi smo bili šokirani, čak je neko ustao i rekao:” to je nepravda, pa svaki grad mora imati jednog Neju" !

Kroz glavu mi je automatski prošao film o tom čovjeku kojeg nisam vidio desetak godina, za kojeg nisam ni pitao u kontaktima s BL, a tako mi je bio drag. Jednostavno, nemoguće se sjetiti svih koji su nam nešto značili, specijalno u limitiranim i iznenadnim telefonskim razgovorima.
Onda sam svatio koliko ljudi, prijatelja, poznanika, onih ‘znam ga iz grada’ živi po cijelom svijetu, a da je izgleda jedina šansa da saznamo jedni o drugima ako nam se “slika pojavi na predzadnjoj stranici dnevnih novina”. Tako je i nastao cafekajak.com, pokušaj da se povežu i ovi “in” i ovi “out”. Sajt će biti stalno dopunjavan s novim ljudima i novim dogadjanjima.
Imat’ ćemo jednog pametnog izvještača iz BL, radićemo kasete i video CD-e, slati ih besplatno onima kojima znače nešto.
Očekujem da će i mnogi poslati svoje stare i nove fotke iz kajaka, hola, sebastiana, kafića, i drugih mjesta te stare Banjaluke itd. Objavljivaćemo sve što je interesantno i toplo.
Tu je i junior stranica moje kćerke, uradjena u namjeri zbližavanja “male raje”, zatim DJ stranica, intervju kojim ćemo predstaviti bezbroj “znanih i neznanih” Banjalučana i najvažnije “san” koji se moze ostvariti.
I evo da završim, pokušaćemo da uradimo dobru stvar, a ako sve ovo ostane samo pokušaj sjetićemo se kako Stounsi u pjesmi kažu: ”ne smiju nam zamjeriti da BAR nismo pokušali.”

 

 

 

Toronto, 05.02.2001

Copyrights by Cafe Kajak 2001-2015. Sva prava zadržana